WAAROM KIEZEN VOOR EEN ELICA NIKOLATESLA?

Het assortiment kookplaten met geïntegreerde afzuiging Nikolatesla is het antwoord van Elica op de vraag naar stijl, prestaties en gebruiksgemak. Maar er is meer. Nikoatesla is de oplossing voor wie, ook in de keuken, kiest voor emotie.

De emotie van verrast worden. De emotie van overtreffen met ambitieuze recepten, zonder zich zorgen te hoeven maken over geuren. De gerustheid van een product dat uiterst eenvoudig geïnstalleerd en gebruikt kan worden. De verassing van een eenvoudige en snelle reiniging. De vreugde om elke dag weer te kunnen genieten van een afzuigkap die speciaal voor uw woning lijkt te zijn ontworpen.

Een technologisch geavanceerd hart met de beste afzuigings-en kookprestaties komt tot leven in een product met een verfijnd ontwerp, gemaakt van duurzame materialen en met in detail bestudeerde afwerkingen. Het assortiment Nikolatesla omvat unieke modellen die geschikt zijn voor elke behoefte: de strakke vormgeving van Nikolatesla Switch, de integratie van de weegschaal in de Libra, het gebruik van gas in Flame en de beperkte afmetingen van 60 of 70 cm van Fit, naast de modellen Prime en One, Compasso d’Oro, een elektrisch en compleet aanbod. (klik hier voor de actuele brochure)

Zonder titel (495 x 400 px) (450 x 604 px) (3).png

Krachtig, Geruisloos & Gebruiksvriendelijk

Dampen en geuren in een recordtijd afgevoerd.

Het krachtige afzuigsysteem in het midden van de kookplaat garandeert een extra hoog afzuigvermogen, aanzienlijk hoger dan de stijgkracht van de dampen zelf.

TOT 640 m³/h AFZUIG/FILTERVERMOGENTOT 5,1 m/s AFZUIGSNELHEID

Het genot van een gezellig gesprek terwijl je kookt.

Nikolatesla verwijdert dampen en keukengeuren zonder lawaai te maken.
Elk product blijft onder de grens van het geluid dat als het minst storend wordt ervaren. Ook op de maximumsnelheid blijft de geluidsdruk altijd onder de excellente waarde van 54 dBA.

54 db (A ) OP DE HOOGSTE SNELHEID

Selecteer de zuigkracht met één vinger.

De intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening maakt een snelle keuze mogelijk van de ideale afzuigkracht voor al uw bereidingen.

IN EEN HUP EN EEN WIP SCHOONGEMAAKT

Nooit was schoonmaken eenvoudiger.

De designdetails zoals het oppervlak en de andere esthetische elementen zijn ook essentieel om de afzuigkookplaat sneller schoon te maken. Ook de binnenkant wordt snel en vlot gereinigd. Het vetfilter trekt u er gewoon naar bovenuit en gaat in de vaatwasmachine. Morst u per toeval vloeistof in de afzuigopening, dan is dat geen probleem: een handig in het systeem geplaatste klep voert de vloeistof af en garandeert maximale hygiëne in uw keuken.

PERFECT IN ELKE OMGEVING

Ontworpen om precies in uw keuken te passen.

NikolaTesla is beschikbaar in de maten 60, 70 en 90 cm en past perfect in uw ruimte.
Alle versies kunnen werken met filter of met afzuiging, ook gelijklopend met de kookplaat, zonder laden of plinten in de diepte of in de hoogte te hinderen. Kies het model dat bij uw interieur en in uw ruimte past, veilig en zonder beperkingen.

KOOKPLAAT OP GAS EN OP INDUCTIE: VOORDELEN EN NADELEN

Weet u niet wat u moet kiezen, koken op gas of op inductie? Hierna volgen de belangrijkste kenmerken, verschillen en voor- en nadelen van deze producten.

De afgelopen tijd zijn veel mensen meer en meer volledig gebruik gaan maken van hun keuken, niet alleen voor noodzakelijke activiteiten op specifieke ogenblikken van de dag, maar ook als inspiratiebron voor hun passie. Daarom moeten keukenapparaten de mogelijkheid bieden om ermee te kunnen experimenteren en moeten alle fasen van culinaire bereidingen volledig onder controle kunnen worden gehouden.

Als u voor deze keuze staat, komt spontaan de volgende vraag op: welke optie, koken op inductie of gas, biedt de beste ervaringen? In werkelijkheid hebben beide opties voor- en nadelen die u moet overwegen en met elkaar moet vergelijken om de beste keuze te maken. Dit zijn de voor- en nadelen van kookplaten op inductie en op gas, met enkele tips om uw keuze in de goede richting te sturen.

Modellen Elica Nikolatesla


Ontwerp zonder titel (10).png

Nikolatesla Flame

Ga naar product
Ontwerp zonder titel (13).png

Nikolatesla One

Ga naar product
Ontwerp zonder titel (15).png

Nikolatesla Prime

Ga naar product
Ontwerp zonder titel (14).png

Nikolatesla Fit

Ga naar product
Ontwerp zonder titel (11).png

Nikolatesla Libra

Ga naar product
aXiair_Elica_NikolaTesla Switch Glow_Sfeer 2

Nikolatesla Switch Glow

Ga naar product

Inductiekookplaat: voordelen en nadelen

Inductiekookplaten benutten elektromagnetische inductie om warmte op te wekken en gerechten te verwarmen. Deze technologie is moderner dan die van gaskookplaten en vormt is de top in de sector van kookplaten.

De belangrijkst voordelen als u een inductiekookplaat kiest:

 • Efficiënt verhitten: de gerechten koken of bakken door aanraking van de pan met de zone met het magnetisch inductieveld dat eronder zit en dat geen enkele warmte afgeeft behalve aan de pan zelf, waardoor het verhitten zeer efficiënt en snel verloopt.
 • Gemakkelijk te reinigen: de extreem zuivere lijnen van inductiekookplaten beperken de aanwezigheid van hoeken of uitstekende delen tot een minimum, zodat alles heel gemakkelijk bereikbaar is om te reinigen
 • Veiligheid: omdat er geen vrije vlammen zijn, bieden inductiekookplaten een heel groot voordeel wat brandveiligheid betreft. Gelukkig zijn ook de moderne kookplaten op gas uitgerust met goede beveiligingen tegen dit soort gevaar, maar de totale afwezigheid van vrije vlammen in inductiekookplaten elimineert dit probleem van bij de aanvang.
 • Automatisering: omdat het in alle opzichten om een huishoudapparaat gaat, biedt de moderne inductiekookplaat een uitgebreide reeks geautomatiseerde functies voor de controle van de bereidingen, zowel wat de temperatuur als wat de timing betreft, naast een eventuele bediening met mobiele toestellen en het IoT.

De afzuiginductiekookplaten van het assortiment NikolaTesla van Elica brengen het concept van inductie op een hoger niveau. De kookplaat zelf bevat ook het afzuigsysteem dat de geuren en dampen elimineert die tijdens het bereiden van gerechten ontstaan. Ze hebben talrijke ingebouwde functies:

 • Child Lock als beveiliging om ongewilde inschakelingen van de afzuigkookplaat of de kookplaat te voorkomen en de allerkleinsten te beschermen
 • Bridge Zone, een functie waarmee meerdere kookzones met elkaar kunnen worden verbonden om één ruime zone te vormen voor grotere pannen of potten
 • Timer om de bereidingstijden te programmeren
 • Keep Warm om gerechten warm te houden als er te veel tijd verloopt tussen het bereiden en serveren
 • De functie Stop&Go waarmee u het in- en uitschakelen van de kookzones kunt programmeren

Inductiekookplaten hebben echter ook nadelen:

 • Ze hebben eigen potten en pannen nodig die geschikt zijn voor inductie, wat inhoudt dat u eventueel een volledig nieuwe set potten en pannen moet kopen.
 • Een hoge vermogensabsorptie, ondanks de hoge efficiëntie een parameter die u moet afwegen tegen het stroomvermogen dat u ter beschikking heeft