Logo_Domaplasma_Petrol-12-20161_240x75.jpg

Domaplasma ® Air purifying solutions

Domaplasma BV is ontwikkelaar, designer, producent, groothandelaar en exporteur van Domaplasma® luchtzuiveringstechnologie. Domaplasma® luchtzuivering is een hoge capaciteit circulatieluchtbehandeling met gebruik van plasmatechnologie voor het door middel van een afzuigkap energiebesparend, milieuvriendelijk en efficiënt verwijderen van vrijwel alle kook- en bakgeuren, maar daarnaast ook het in hoge mate zuiveren van de binnenatmosfeer van virussen, bacteriën, micro-organismen, kiemen, schimmelsporen en pollen.

Het systeem bespaart veel kostbare energie door het behouden van de warme kooklucht in de woonruimte in plaats van deze naar buiten af te voeren, waarbij de luchtkwaliteit gewaarborgd blijft. De diverse modellen Domaplasma units kunnen in de schacht van een wand- of eiland afzuigkap (model IQ), op een inbouwkap (model IQT), in of naast een plafond-afzuigkap (modellen IQ of IQS), of bij gebruik van een downdraft- of werkblad-afzuiging in de plint van de keuken worden geplaatst (model IQS). Luchtzuivering en geurvernietiging met plasmatechnologie worden door Domaplasma BV reeds meer dan 10 jaar met groot succes toegepast in huishoudens, kookscholen en (lichtere) horeca toepassingen.

Domaplasma® biedt een probleemloze montage van wand-, eiland-, inbouw-, werkblad- of plafonduitvoeringen, waar en hoe u die ook maar wenst. Dit is met name van groot voordeel bij de planning en uitvoering van eiland afzuigkappen, werkblad-afzuiging of plafondschouwen. Eenvoudig en voordelig toe te passen in woningen met centrale mechanische- of balansventilatie, of in luxe appartementen, penthouses, stadsvilla's, grachtenpanden en monumentale woningen waarbij luchtafvoer door bouw- of milieuvoorschriften niet mogelijk, of kostbaar in de uitvoering dan wel ongewenst is. Selecteer een categorie en vind moeiteloos de meest geschikte Domaplasmaunit voor in uw keuken. Vindt u het ingewikkeld te bepalen welk product inzetbaar is in uw keuken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We ondersteunen u graag bij het aanschaffen van de juiste Domaplasma luchtzuivering unit.

VDE

De nieuwe IQ-plasmafilter serie van Domaplasma is gedurende 2016 en 2017 uitvoerig getest door het vooraanstaande Europese keuringsinstituut VDE.
De IQ-serie bestaat uit drie modellen: de IQ, IQS en IQT. Deze modellen zijn alle door VDE beproefd op alle relevante veiligheidsaspecten, waaronder het ontbreken van emissie van schadelijke stoffen tijdens langdurige testen. Daarnaast zijn de producten uiteraard eveneens grondig getest op mechanische- en elektrische veiligheid. Ze voldoen daarmee aan de zwaarste DIN-EN normen.

Directe link: VDE Certificaat nummer 40046744

Directe link: CB Certificaat nummer DE1-58593

Directe link: Privacyverklaring Domaplasma BV

Directe link: Domaplasma leveringsvoorwaarden 2018

DOMAPLASMA LUCHTZUIVERING

De Domaplasma® luchtzuivering oplossingen combineren uitstekend met verschillende afzuigkappen, Werkblad afzuiging, kookplaten met geïntegreerde afzuiging, het kan allemaal. Deze type luchtzuivering zuivert de lucht in plaats van traditionele koolfilters dat luchtjes en vet probeert vast te houden. De Domaplasma units zuiveren de kookluchtjes >90%. U kunt kiezen voor het juiste model dat geschikt is voor u, zie hiervoor: Domaplasma luchtzuivering. 

Domaplasma® luchtzuivering is een hoge capaciteit circulatieluchtbehandeling met gebruik van plasmatechnologie voor het door middel van een afzuigkap (systeem) energiebesparend, milieuvriendelijk en efficiënt verwijderen van vrijwel alle kook- en bakgeuren, maar daarnaast ook het in hoge mate zuiveren van de binnenatmosfeer van virussen, bacteriën, micro-organismen, kiemen, schimmelsporen en pollen.

Het systeem bespaart veel kostbare energie door het behouden van de warme kooklucht in de woonruimte in plaats van deze naar buiten af te voeren, waarbij de luchtkwaliteit gewaarborgd blijft. De diverse modellen Domaplasma units kunnen in de schacht van een wand- of eiland afzuigkap (model IQ, IQB), op een inbouwkap (model IQT), in of naast een plafond-afzuigkap (modellen IQ of IQS), of bij gebruik van een downdraft- of werkblad-afzuiging in de plint van de keuken worden geplaatst (model IQS).

​Luchtzuivering en geurvernietiging met plasmatechnologie worden door Domaplasma BV reeds meer dan 12 jaar met groot succes toegepast in huishoudens, kookscholen en (lichtere) horeca toepassingen.

LUCHTZUIVERING OP BASIS VAN PLASMATECHNOLOGIE

Domaplasma® luchtzuiveringsunits hebben ondanks het grote afzuigvermogen van netto 500 tot ruim 900 m3/uur geen afvoerkanaal nodig en zijn daarmee uiterst energiebesparend door het reinigen, zuiveren en rondcirculeren van de boven de kookplaat weggezogen lucht i.p.v. deze, met als vervelende bijkomstigheid veel warmteverlies, naar buiten te blazen! Economisch interessante oplossingen worden hiermee mogelijk gemaakt in historische en oudere panden en alle appartementen of laag-energie woningen waar geen of te kleine afvoerkanalen aanwezig, of uitsluitend met veel kosten en moeite te realiseren zijn (indien het maken van een afvoer door de Gemeentelijke bouwvoorschriften of de bewonersvereniging überhaupt al is toegestaan).

De basis voor de Domaplasma® techniek is Moeder Natuur, die de atmosfeer al vele miljoenen jaren met succes zuivert volgens een soortgelijk procedé.
Door het gebruik van zeer efficiënte hoogspannings-energie (verbruik slechts ca. 10 Watt/uur per unit) wordt een zogenaamd "koud plasma" geproduceerd, waarbij in de Domaplasma® unit zuurstof- en Hydroxyl-radicalen (OH•) ontstaan. Deze instabiele moleculen reageren direct met de organische geurmoleculen die zich in de afgezogen kookdamp in het Domaplasma® systeem bevinden. Deze lucht-chemische reactie is een zgn. "koud oxidatieproces", waarbij de organische bestanddelen in de kookdamp reageren en grotendeels alleen zuurstof, kooldioxide, waterdamp en in zeer geringe mate – onschuldige - geoxideerde restproducten achterblijven.

De Domaplasma® techniek is gebaseerd op een diëlektrisch geladen Domaplasma® hoogspanningselektrode met circa 2,5 kilovolt als energiebron. Door gebruik te maken van de unieke hightech keramische Domaplasma® elektroden vindt e.e.a. plaats met het zeer lage energieverbruik van minder dan 10 Watt/uur. Op de Domaplasma® hoogspannings-elektrode ontstaat aldus een laagtemperatuur plasma (Moeder Natuur gebruikt hiervoor zonlicht (fotonen) in plaats van hoogspanning).
Er kunnen veel recirculatie-problemen met het Domaplasma® systeem worden opgelost, dit vanwege het onafhankelijk functioneren van de afzuigkap waaraan de unit wordt gekoppeld. De Domaplasma®-IQ serie gebruikt een eigen besturing op basis van een solide maar zeer gevoelige inwendige druksensor.