Elica_-_Aria_Nuova-logohighres_240x75.jpg

Toekomst zit in de lucht

Het begon allemaal met de intuitie van Ermanno Casoli, die in 1972 zijn eerste afzuigkap maakte. Sindsdien zijn we nooit opgehouden technologische knowhow en design te combineren, met slechts één doel voor ogen: het uiterlijk van afzuigkappen over de hele wereld radicaal te blijven veranderen. Vandaag de dag zijn we in veel landen aanwezig, van Amerika tot Azië, en we zijn trots op onze italiaanse roots en onze internationale visie. Een bedrijfscultuur die altijd gericht is op innovatie. De luchtkwaliteit en zijn oneindige schakeringen, de unieke Made in Italy-stijl: dat is wat ons inspireert, wat ons altijd naar de toekomst zal leiden. Pluspunten afzuigkap / Pluspunten Nikolatesla

Klik hier voor productkenmerken

nikolatesla-prime-generale_0.jpg


VISIONAIR

Elk creatief proces begint met een visie. Een nieuwe invalshoek die het normale op zijn kop zet. De kap wordt verticaal en ergonomisch, hij hangt als een schilderij aan de muur en wordt een uniek object met een minimalistisch ontwerp. Hij geeft extra flair aan de keukenomgeving door zichzelf opnieuw uit te vinden als een meubelstuk, om vervolgens een verassend en spannend lichtpunt te worden. Verbazen betekent dat je een eenvoudig huishoudtoestel als een afzuigkap transformeert in iets verassends, functioneel en wonderbaarlijk anders, in één woord: Visionair.


ELICA: THE HIGH LIFE COMPANY

Design is het uniforme element en de leidende denkwijze voor het gehele Elica assortiment. Met een wereldwijde erkenning voor haar vérgaand innovatieve modellen, transformeert de Elica afzuigkap ook uw keuken tot een unieke omgeving. Centraal in het hele product assortiment staan de "Collection" producten die zijn ontwikkeld in een unieke samenwerking met David Lewis. Hij verrast de wereld al ruim 35 jaar lang met zijn ontwerpen (o.a. voor het befaamde B&O). Tegenwoordig zijn de Elica producten dan ook veel meer dan alleen afzuigkappen voor in de keuken. Het zijn items met een geheel eigen finesse en persoonlijkheid geworden, die de omgeving kunnen definiëren waarin ze worden toegepast. Elica geeft feitelijk vorm aan lucht.

Het Elica Design team heeft vele producten ontwikkeld die over 50 jaar nog steeds een lust voor het oog zullen zijn. Aandacht en zorg bij de afwerking, ook dat vormen basisprincipes bij Elica. De subtiele combinatie van de diverse toegepaste materialen resulteert in een perfecte samensmelting tussen industriële productie en verfijnd vakmanschap. Elica investeert met veel toewijding in eigen technisch onderzoek, waarbij continu gezocht wordt naar nieuwe en vooruitstrevende oplossingen.

pix-ambiente-semplice-cemento.jpg
majestic-no-drip-blocco-2-home.jpg

FLAIR

Een aangeboren "fijne neus" voor het nieuwe, moeilijk om te beschrijven en nog moeilijker om te leren. Iedereen altijd een stap voor zijn en vragen stellen over alles wat als vanzelfsprekend wordt gezien; de veranderingen bij mensen voorvoelen, hun gewoontes begrijpen en de werkelijkheid om hen heen observeren; hun dromen, hun verlangens interpreteren en hun behoeften begrijpen. Dat is wat wij elke dag bij Elica nastreven.

We luisteren naar onze intuïtie die het startpunt wordt van elk project en de ontmoeting vertegenwoordigt tussen het verleden en de toekomst van een product, tussen de ontwerper en de gebruiker. Het ontwerp brengt deze intuïtie tot leven en zo komen producten tot stand die op een inuïtieve manier voor zich spreken en altijd verbazen met onverwachte functies. Al onze producten ontstaan uit een unieke combinatie van vormen, materialen, kleuren en revolutionaire oplossingen en creëren innovatie, de synthese tussen visie, technologie en creativiteit.

INSPIRED COOKING

Tegenwoordig is koken niet langer alleen een pure noodzaak: het is een moment van genieten geworden. Daarom zijn mensen op zoek naar boeiende keukenervaringen en kiezen ze hulpmiddelen die inspelen op hun wensen, die zich aan hun behoeften aanpassen en die vooral hun leven vereenvoudigen.

We hebben altijd al producten gemaakt die makkelijk kunnen worden geïnstalleerd, gebruikt en gereinigd, maar met NikolaTesla zijn we een stap verder gegaan en hebben we een afzuigvlak met een unieke intelligentie gecreëerd. Het is volledig automatisch, onderscheidt de soorten damp en het type koken en stelt autonoom de meest geschikte zuigkracht in. Eventjes aanraken is het enige wat nodig is om alles perfect te maken. Bij Elica zetten we ons in om onze klanten maximaal comfort te bieden en hun keukenbeleving te transformeren in een steeds meer boeiende ervaring.

lullaby-amb-1-variante-def.jpg
image (4).jpeg

LIGHTING

Zou het beter zijn om een functioneel licht te kiezen dat de kookplaat uitstekend verlicht, of te gaan voor een zachtere versie, die de beste sfeer kan creëren voor een romantisch diner of een moment van ontspanning? Geconfronteerd met dit dilemma vragen klanten zich vaak af wat de beste optie is.

Bij Elica geloven we dat elke persoon deze twee kanten zou moeten kunnen beleven. Daarom hebben we ervoor gekozen om het functionele aspect te combineren met het emotionele aspect. We hebben echte verlichtingsprojecten gecreëerd die elke klant de mogelijkheid bieden om de intensiteit en kleur van verlichting te moduleren en aan te passen aan het moment van de dag, de gelegenheid of gewoon aan hun humeur. Onze kappen kunnen multitasken: ze zijn niet beperkt tot afzuigen en verlichten, maar transformeren licht in een authentiek inrichtingselement dat perfect past in elk type keuken en in de omgeving eromheen.

SILENCE

Als mensen hun eigen keuken beleven, willen ze in contact staan met hun emoties, hun gedachten en de stem van familie en vrienden kunnen horen. Niemand wil gestoord worden door lawaai waardoor men zijn stem moet verheffen of een moment van ontspanning moet missen. Daarom is stilte steeds belangrijker geworden bij de selectie van huishoudelijke apparaten en keukenproducten.

Bij Elica verzorgen we elk onderdeel van onze kappen met als doel de soundtrack te verkrijgen die onze klanten het liefst hebben: stilte. Voor ons staat dit woord niet alleen voor de afwezigheid van geluidsoverlast, maar is het ook een synoniem voor uitmuntendheid en voortdurende innovatie. Op deze manier zijn we dankzij het meest geavanceerde technologische onderzoek erin geslaagd akoestisch comfort om te zetten in een nieuwe vorm van welzijn. Iets wat al onze klanten verdienen.

EEN ELICA KAP COMBINEREN MET DOMAPLASMA® LUCHTZUIVERING?

Een groot deel van het Elica afzuigkappen programma leent zich uitstekend voor de toepassingen met Domaplasma®.
Klik hier en lees alles over de IQ serie van Domaplasma®