Recirculatie

De afzuigkap voert, in recirculatie-modus, de afgezogen kookdampen, na zuivering van de kooklucht, weer terug in de ruimte. In een afzuigkap met recirculatie zit niet alleen een vetfilter maar ook een koolstoffilter. Het koolstoffilter zorgt er voor dat de voedselgeuren verdwijnen. Het filter moet dan ook regelmatig worden vervangen.

Actief koolfilters

Dankzij de multi-laag technologie verhoogt het Long life filter de filtercapaciteit nog meer. D.m.v. een voorfiltratie aan het begin van de dubbele laag worden de grootste vet- en vuildelen opgevangen. De tweede filtratie, met een verhoogde concentratie aan actieve-kool deeltjes, garandeert een optimale reiniging van de lucht.
Het filter kan elke 2-3 maanden in de vaatwasmachine worden gewassen, op deze wijze behaalt u een maximale stand tijd van 2jaar. Laat het filter op kamertemperatuur en in verticale stand drogen, zodat het water er vanzelf uitdruipt. Vervolgens nadrogen en reactiveren door het filter een half uur in de oven te leggen op 60 tot 80° C.

Standaard actief koolfilter:
Koolfilter met een levensduur van ongeveer 3-4 maand bevat kool granulaat en vangt circa 60% van geuren.

High Performance actief koolfilter:
Vangt meer geur en wordt gemaakt door polyurethaan en kool, het kan niet in de vaatwasser worden gewassen,
heeft een levensduur tijd van circa 5-6 maand, maar het vangt meer dan 80% van geuren.

Long Lasting (Longlife) actief koolfilter:
langste levensduur, de koolfilter wordt gemaakt door polyurethaan in combinatie koolstof.
De levensduur is ongeveer 2 jaar, het kan regelmatig in de vaatwasser worden gewassen, het vangt circa 60% van de geuren.

Koolstoffilter CFC0162221.JPG

F004332.JPG

Gebruik en onderhoud van een afzuigkap in recirculatie

1) Schakel de afzuigkap tenminste een minuut voor u begint met koken in, om alvast een luchtstroom te creëren die de kookdamp naar het afzuigoppervlak afvoert.
2) Experimenteer met de diverse snelheden, lagere snelheden zijn bij toepassing van Domaplasma Luchtzuivering of (Long life) actief koolfilters wenselijk. Hoe lager de snelheid, des te beter de luchtzuivering of filtering, dit door de langere verblijfstijd in het filter.
3) De kookdamp die verzadigd is met geuren, verblijft bij lagere snelheden langer in de ontgeuringstechniek alvorens uit te blazen. Hierdoor wordt een hogere ontgeuring efficiency behaald.
4) Laat de afzuigkap enige tijd nalopen als de bereiding voorbij is, totdat alle dampen en geuren goed zijn afgezogen (15 tot 30 min.)

Onderhoud van de vet- en (long life) actief-koolfilters

1) Was de metalen vetfilters tenminste elke maand met de hand of in de vaatwasmachine
2) Vervang eventueel gemonteerde synthetische doek-vetfilters elke twee maanden
3) Goed onderhoud van de vet- en actief koolfilters garandeert een efficiënt gebruik van de afzuigkap

OPGELET: het vet en de olie dat op de filters achterblijft is ontvlambaar: voer het onderhoud daarom regelmatig uit!
Vervang de standaard uitvoering actief-koolfilters elke 3 à 4 maanden.
Long life actief-koolfilters, mits steeds conform de voorschriften gereinigd wordt, minimaal elke 2 à 3 jaar¹ vervangen.

¹ Het tijdsinterval geldt in het geval u de afzuigkap op een normale maniers gebruikt, d.w.z. circa 1 a 2 uur per dag.

*Klik hier voor controle bij ontvangst/De eerste keer reinigen

Afzuigkap i.c.m. Domaplasma

Veel van de afzuigkappen en wasemschouwen zijn uit te voeren met een ingebouwde, vrijwel onderhoudvrije en krachtige powered by Domaplasma® katalysator / Plasmafilter, die door Domaplasma is ontwikkeld, geproduceerd en op de Europese markt wordt gebracht. De door Domaplasma BV ontwikkelde Domaplasma luchtzuivering technologie is door het meest vooraanstaande Europese keuringsinstituut VDE volgens de zwaarste DIN-normen zeer langdurig en intensief gekeurd en in speciale volledig afgesloten ruimtes tot het uiterste beproefd. Het officiële resultaat: de Domaplasma Luchtzuivering apparatuur is elektrisch veilig en qua werking adequaat en volledig vrij van welke schadelijke emissie dan ook bevonden en daarmee de eerste en enige plasmafilter door de het vooraanstaande keuringsinstituut VDE op basis van alle relevante DIN-EN Normen gecertificeerd (VDE Certificaat nr. 40046744).

IQ500_vrij_1024x768 (1).jpg

Het Domaplasma luchtzuiveringsproces

FASE 1In een unieke combinatie van een hyabsorb vlamwerend fijnfilter met vlamvaste vetfilters worden de kookdampenen de afgezogen lucht ontdaan van vaste delen, vetten, olieën en overige verontreinigingen;

FASE 2: In het hoogspanningsveld binnen in de Domaplasma-katalysator ontstaat een reactie- en oxidatieproces waardoor de geuren uiteenvallen en de verontreinigingen worden vernietigd;
FASE 3:In de katalysator worden eventuele nog resterende geurmoleculen opgevangen en daar tot verdere oxidatie en definitieve zuivering gedwongen;
FASE 4: Het Domaplasma-proces zorgt ervoor dat uiteindelijk als eindproduct in hoge mate gereinigde en vrijwel geurvrije 'ademlucht' overblijft

Beat (2).jpg

Logo_Domaplasma_Pb_Petrol-12-2016-640pix.jpg

Voordelen van afzuigkappen in combinatie met Domaplasma luchtzuivering

Aan de aanschaf van een recirculatie afzuigkap in combinatie met Domaplasma luchtzuivering zitten zeker een aaantal voordelen. De belangrijkste punten worden hier onder benoemd

  • Houdt uw steeds kostbaarder wordende warmte in huis!
  • Realiseerbare energiebesparing van tenminste CA. 100 euro per jaar
  • Bespaart punten in de, voor een (ver)bouwvergunning, te berekenen energieprestatie (epc)
  • Ontgeuringsrendement > 90%
  • Lange levensduur van gemiddeld 3-6 jaar, of langer bij goede kwaliteit en onderhoud!
  • De Domaplasma unit is demonteerbaar en geschikt voor een desgewenste prijstechnisch interessante revisie
  • Zeer geschikt om afzuigkappen, waar ook maar gewenst, vrij te kunnen ophangen C.Q. te plaatsen


Bent u na het lezen van het Domaplasma luchtzuivering principe geïnteresseerd in de bijbehorende producten?

Klik hier voor het actuele Domaplasma assortiment: